برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : شنبه 3 مهر 1395
کد 949

دشمن شناسی از دیدگاه امام خامنه ای ( مد ظله العالی)

بی شك دشمن شناسی از محوری ترین مباحث در موضوع دفع تهدیدها و دفاع از یك ملت به شمار می آید.

ضرورت دشمن شناسی  :

بی شك دشمن شناسی از محوری ترین مباحث در موضوع دفع تهدیدها و دفاع از یك ملت به شمار می آید. چه بسا انهایی كه در طول تاریخ در اثر غفلت از دشمنان و فقدان آگاهی و بصیرت لازم سیاسی و اجتماعی در شناخت توطئه های بیگانگان و اتخاذ مواضع به موقع و صحیح توسط نخبگان و خواص آن جامعه به سرنوشتی هلاكت بار منجر گردیده اند.

امیر مؤمنان علی(ع) در كلام خود دراین باره می فرمایند: (كسی كه در برابر دشمنش به خواب رود (از او غافل بماند) حیله های (غافلگیرانه دشمن) او را از خواب بیدار می كند)

در همین رابطه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) می فرمایند: « نباید غافل باشیم، ما باید بیدار باشیم و توطئه های آنها را قبل از اینكه با هم جمع بشوند، خنثی كنیم. »

همچنین رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اولین روز سال 86 در مشهد مقدس در این باره می فرمایند: «یك ملت باید دشمن را بشناسد، نقشه دشمن را بداند و خود را در مقابل آن تجهیز كند. »

اقسام دشمنان :

در یك تقسیم بندی كلی دشمنان ملت بزرگ و انقلابی ایران را در شرایط كنونی می توان به دو بخش دشمنان درونی و بیرونی تقسیم نمود «ما دو دشمن داریم؛ یك دشمن، دشمن درونی است، یك دشمن، دشمن بیرونی است. دشمن درونی خطرناك تر است.

تشریح ابعاد مختلف دشمن درونی :

ازجمله عوامل عقب ماندگی ملت ها كه زمینه تسلط بیگانگان را بر منابع مادی و معنوی یك كشور فراهم می سازد، پدیده شوم تنبلی اجتماعی و عدم خودباوری و اعتماد به نفس در یك ملت می باشد كه رهبر معظم انقلاب با نگاه نافذ خود از آن بعنوان دشمن درونی ملت بزرگ ایران یاد نموده و می فرمایند: «اگر ملتی این بیماری ها را داشته باشد، این ملت پیشرفتش ممكن نیست، اگر ملتی مردمش تنبل باشند، ناامید باشند، اعتماد به نفس نداشته باشند، با همدیگر پیوند نداشته باشند، به همدیگر بدبین باشند، از آینده ناامید باشند، چنین ملتی پیش نخواهد رفت، اینهامثل موریانه ای كه در درون پایه بنا بیفتد، بنا را ویران می كند.»

تشریح ابعاد مختلف دشمن بیرونی و برنامه های آن :

رهبر معظم انقلاب دشمن بیرونی ملت ایران را نظام سلطه بین المللی دانسته و جنگ روانی، جنگ اقتصادی و همچنین مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی كشور را ازجمله محورهای مهم برنامه های دشمن بیرونی ارزیابی نمودند «دشمن بیرونی عبارتست از نظام سلطه بین المللی، یعنی همان چیزی كه به آن استكبار جهانی می گوییم... امروز مظهر این دشمن عبارتست از شبكه صهیونیسم جهانی و دولت كنونی ایالات متحده آمریكا. »

«امروز دشمنان بیرونی ما هم برای ملت ایران نقشه دارند. ما سیاست های پنج ساله خودمان را تعریف می كنیم، افق چشم انداز بیست ساله را تعریف می كنیم، برای اینكه راه را مشخص كنیم، دشمن ما هم همین طور، او هم برای ما برنامه دارد، او هم سیاستی دارد، باید سیاست او را بشناسیم. من برنامه های استكبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه می كنم: «اول جنگ روانی، دوم جنگ اقتصادی و سوم، مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی. »

تشریح ابعاد مختلف جنگ روانی دشمن :

یكی از مهمترین ابعاد جنگ دشمنان بیرونی، بهره گیری از جنگ روانی می باشد كه در آن تلاش بر این است كه با طراحی قبلی و حتی المقدور بدون بكارگیری از ابزار نظامی به نتایج موفقیت آمیز یك جنگ تمام عیار در عرصه دیپلماسی، سیاسی فرهنگی اجتماعی دست یافت در تعریف جنگ روانی آمده است: «عملیات روانی شامل اقداماتی از پیش تعیین شده برای انتقال اطلاعات و شواهد معین به مخاطبین با هدف تأثیرگذاری بر احساسات، انگیزه ها، اهداف و نیز تأثیر بر رفتار دولت ها، سازمان ها، گروهها و افراد می باشد. »

آنچه می توان از آن بعنوان مهمترین محورهای عملیات روانی دشمن در كلام رهبر معظم انقلاب نام برد عبارتند از:

رهبر

1- مرعوب كردن مسئولین، شخصیتهای سیاسی و نخبگان كشور

2- تضعیف اراده عمومی مردم

3- تغییر درك صحیح مردم از واقعیت های موجود جامعه

4- سلب اعتماد ملت از مسئولین كشور

5- ترویج شایعه تحریم و فشار اقتصادی بر كشور

6- ترویج شایعه بكارگیری ابزار خشونت بر علیه ملت ایران

7- عوض كردن جای متهم و مدعی با ابزار تبلیغاتی و رسانه ای

8- ترساندن ملت های منطقه از ملت ایران و انقلاب اسلامی

9- دامن زدن به اختلافات مذهبی، قومی، جناحی، سیاسی و رقابت های صنفی

یكی از ابزارهای مهم دشمن در جنگ روانی ایجاد اختلاف و تشتت آراء در بین یك ملت با بهره گیری از گروهها، شخصیت ها و جریانات سیاسی وابسته به خود می باشد كه رهبر معظم انقلاب در كلام خود این دسته از عناصر سیاسی را نصیحت دوستانه نموده و فرمودند: «من به همین مناسبت به عناصر سیاسی داخلی هم دوستانه نصیحت می كنم، مراقب باشند، طوری حرف نزنند، طوری موضعگیری نكنند كه به مقاصد دشمن در این جنگ روانی كمك شود. »

به همین مناسبت مقام معظم رهبری در موضوع فناوری هسته ای نیز به عده ای كه در داخل كشور همان حرف های دشمن را تكرار می كنند نصیحت كرده و فرمودند: «عده ای می نشینند همان حرف دشمن را تكرار می كنند كه: آقا! چه لزومی دارد؟... همانهایی كه ملی شدن نفت را كه به وسیله دكتر مصدق و مرحوم آیت الله كاشانی انجام گرفت، امروز تمجید می كنند- كه آن كار، نسبت به این كار كوچك بود؛ این از او بزرگتر است- همانها امروز نسبت به انرژی هسته ای همان حرفی را می زنند كه مخالفین مصدق و كاشانی آن روز می گفتند.

 روزنامه واشنگتن پست با سرزنش اعضای دائم شورای امنیت می نویسد: «این شورا به جنگ اراده یك ملت رفته است و برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در چالش هسته ای با غرب، به میدان آمدن خواست و اراده ملی است، اراده ای كه چون متكی بر پشتوانه یك ملت است به هیچ وجه شكستنی نیست. »

در این زمینه مواضع برخی جریانات سیاسی داخلی كه در واقع با موضع گیری خود بخشی از عملیات روانی دشمن را در داخل كشور كلید می زنند قابل تأمل است كه چگونه پس از صدور قطعنامه 1737 شورای امنیت بر علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران برخی احزاب و جریانات سیاسی با اتخاذ مواضع منفعلانه در جهت اهداف جنگ تبلیغاتی و روانی دشمن گام برمی دارند كه بعنوان نمونه می توان به بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اشاره نمود كه در بخشی از آن آمده است: «دولت نهم با افراطی گری و بی منطقی خود در حوزه سیاست خارجی و پرونده هسته ای، مصالح و منافع یك كشور را در معرض تاراج قرار داده است. »

این درحالی است كه در همین ایام روزنامه واشنگتن پست با سرزنش اعضای دائم شورای امنیت می نویسد: «این شورا به جنگ اراده یك ملت رفته است و برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در چالش هسته ای با غرب، به میدان آمدن خواست و اراده ملی است، اراده ای كه چون متكی بر پشتوانه یك ملت است به هیچ وجه شكستنی نیست. »

سلب اعتماد مردم از مسئولین و دولت، خواست دیگر دشمن :

از جمله نكات مهم دیگری كه رهبر معظم انقلاب از آن بعنوان خواست دشمنان نام بردند تلاش آنان برای سلب اعتماد مردم از مسئولین و دولت می باشد و در این زمینه فرمودند: «اعتماد به مسئولین كشور، اعتماد به دولت، همان چیزی است كه دشمنان می خواهند نباشد دشمنان می خواهند مردم به دولت- كه مسئولیت اداره امور كشور را دارد- بی اعتماد باشند، سعی كنید این نقشه دشمن را خنثی كنید. من از دولت حمایت می كنم از همه دولتهای بر سركار و منتخب مردم حمایت كردم، بعد از این هم همین خواهد بود »

مقام معظم رهبری برخی ازراهكارهایی كه دشمنان در جهت براندازی نظام به آن رو آورده اند، را اینگونه بر شمرده اند :

1. تضعیف و تخریب باورهای دینی.

رهبر معظم انقلاب، دیدار ائمه جمعه سراسر كشور، اضمحلال، مكتب لیبرال دموكراسی غرب

حـفـظ هـویـت فـرهـنـگـی و دیـنـی نـشـانـه ای از شـخـصـیـت و استقلال ملت‌هاو تضعیف آن نشانه وابستگی ملت‌ها است. اعتقاد به حفظ (هویّت دینی ) و دفاع از آن تـا پـای جـان، نـظـام نـوپای جمهوری اسلامی را برپا كرد و آن را در برابر تهاجمات گـونـاگـون دشـمـن، مـقـاوم و پایدار نمود. اگر دشمن بتواند این اعتقاد را از ذهن مردم بزداید، مـقـاومـت‌ها و ایـثـارهـا و فداكاری‌ها هم به دنبال آن از بین خواهند رفت و كشور دوباره در سلطه اجانب قرار خواهد گرفت. آیت الله خامنه ای در این باره می‌فرماید: "آنها حاضرنیستند ببینند درمقابل چشمشان پرچم دین و دمكراسی روی یك علم برافراشته شود. سعی آنها این است كه بین مردم سالاری و دین فاصله ایجاد كنند. " و براین اساس " تلاش دشمن این است كه مردم را ازنظام اسلامی دلسرد و پایه‌های ایمان و عقیده وعمل دینی را درمردم سست كند. "

2. تضعیف اركان نظام اسلامی

بـعـد از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از نهادهای خودجوش انقلابی،فعّالیّت‌های خود را شروع كرده، و با الهام از رهنمودهای رهبری نظام به كار خود ادامه دادند. از جمله اهداف دشمن در جهت براندازی نظام اسلامی، تضعیف و تخریب این اركان نظام می‌باشد كه نقش مهمّی در تداوم پیروزی انقلاب ایفا می‌كردند. ازمهمترین اهداف دشمن در این زمینه تضعیف اصل ولایت فقیه بوده است. اصل ولایت فقیه به عنوان مهم ترین ركن نظام جمهوری

اسلامی به شمار می‌رود؛ اصلی كه نظام اسلامی را یك نظام دینی قرار داده و سبب امتیاز آن از نظام‌های مـوجـود دنـیـا شـده اسـت ؛ بـه همین دلیل این ركن مورد هجوم دشمن قرار گرفته،كه گاه توسط عوامل داخلی دست به انجام آن‌ها می‌زند. رهبری دراین باره می‌فرماید. " استكبار جهانی این بار تصور كرد كه می‏تواند روش مؤثرتری را برای مبارزه با انقلاب اسلامی تجربه كند و بر همین اساس پس از مطالعه زیاد به این نتیجه رسید كه باید رهبری انقلاب را هدف قرار دهد، زیرا می‏داند كه با وجود یك رهبر مقتدر در ایران اسلامی، همه توطئه‏های آنها نقش بر آب خواهد شد. "

ایشان درادامه می‌فرماید

"رهبری یعنی آن نقطه‏ای كه مشكلات لاعلاج دولت به دست او حل می‏شود، نفس او حقیقت را برای مردم روشن و توطئه دشمن را بر ملا می‏كند، تبلیغات دروغ و ترفندهای گوناگون دشمن را افشا می‏كند و به مردم امید می‏دهد. در برابر توطئه سیاسی بین‏المللی می‏ایستد و تمامیت انقلاب را در مقابل توطئه‏گران قرار می‏دهد و دشمن را وادار به عقب نشینی می‏كند، رهبری در برابر اختلاف‏افكنیهای دشمن، مایه الفت و مانع تفرقه می‏شود و دستها را در دست هم می‏گذارد. "

                                                                                                                    ادامه دارد ....