تنها آمار اعلامشده درخصوص تعداد انصرافیها، آماری است که رجب رحمانی، نماینده مجلس در گزارش جلسه دیروز معاونان سازمان برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری بهنقل از معاونان نوبخت ارایه داده است.
اخبار هدفمندی این روزها داغ شده و در صدر اخبار رسانه ها قرار دارد .انصراف 5/7میلیوننفری از دریافت یارانه، اعلام قیمت بنزین و حاملهای انرژی تا سهروز آینده، تخصیص یارانه اردیبهشتماه به همه ثبتنامکنندگان و ورود وزارت اقتصاد و سازمان بازرسی کشور به حسابهای بانکی افراد اما مهمترین عناوین خبری در خصوص فاز دوم هدفمندی یارانه هاست که روی خط رسانه ها رفته و افکار عمومی با نگرانی آن ها را دنبال می کنند.
این در حالی است که قیمت و زمان اعمال نرخهای جدید حاملهای انرژی همچنان مشخص نیست و این بیخبری سبب شد روز یکشنبه و در غیاب اخبار رسمی، جایگاههای سوخت با ازدحام مردمی مواجه شود که در تلاش بودند تا در آخرین لحظهها از بنزین با نرخ 700تومانی استفاده کرده و سهمیه 400تومانی را در کارتها ذخیره کنند.
از سوی دیگر، با وجود گذشت دو روز از پایان مهلت ثبتنام برای دریافت یارانههای نقدی، هیچ آماری از تعداد ثبتنامکنندگان یا انصرافیها اعلام نشده است و همچنان سایت رفاهی برای انصرافدهندگان از دریافت یارانه در حال فعالیت است.
تنها آمار اعلامشده درخصوص تعداد انصرافیها، آماری است که رجب رحمانی، نماینده مجلس در گزارش جلسه دیروز معاونان سازمان برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری بهنقل از معاونان نوبخت ارایه داده است.
بر اساس گفته وی آمار انصرافدهندگان 5/7میلیوننفر است که 10درصد یارانهبگیران را دربرمیگیرد. آماری که به نظر میرسد صحیح باشد و دولت را مجبور کند همچنان به 70میلیوننفر یارانه نقدی بپردازد.
چون معاون اجرایی رییسجمهور هم اگرچه هیچ رقمی از تعداد انصرافدهندگان ارایه نداده، اما گفته آمار ثبتشده در سایت رفاهی خوشایند نبود.
بهگفته محمد شریعتمداری آماری که افراد در سایت رفاهی از درآمدهای خود ارایه دادهاند، همه بهسمت حداقل مزد میل میکند که اگر این موضوع صحیح باشد و درآمد افراد تا اینحد پایین باشد، نشانه خوبی نیست و اگر درآمدها بالا باشد و مردم در خوداظهاری آمار صحیح نداده باشند هم از جنبه دیگری نامطلوب است.
اسماعیل جلیلی، نماینده مجلس نیز در این خصوص گفته بود 80درصد مردم درآمد خود را زیر 600هزارتومان البته عنوان کردهاند و عزتالله یوسفیانملا دیگر نماینده مجلس هم این آمار را 40درصد اعلام کرده بود.
این در حالی است که دولت پیش از این اعلام کرده بود مبنا را بر صحت خوداظهاری افراد میگذارد و به هر فردی که با ثبتنام در سایت رفاهی خواهان دریافت یارانه شود، یارانه میپردازد اما اگر خلاف آن ثابت شود، فرد باید سه برابر یارانه دریافتی جریمه بپردازد و معاون اجرايي رئيسجمهور نیز در جمع استانداران، آب پاكي را بر دست همه ريخته و گفته: بر اساس قانون در سال93 مكلف هستيم صرفا به نيازمندان يارانه پرداخت كنيم.
در هر حال، شریعتمداری بیان کرده که اطلاعات بهدستآمده از سایت رفاهی اطلاعات خام است و در حال بررسی است برای همین تمام ثبتنامکنندگان در اردیبهشت یارانه نقدی را دریافت میکنند.
اما در همین حال و به موازات اعلام این خبر،سایت رفاهی همچنان برای انصرافدهندگان باز است و هم وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان بازرسی کل کشور در حال بررسی حسابهای مالی مردم است.
به همین دلیل مشخص نیست دولت به تمام 70میلیونی که خواستار دریافت یارانه شدهاند، این رقم را میپردازد یا بررسی حسابهای مردم منجر به حذف و جریمه عدهای میشود.
به این ترتیب هنوز همه چیز به اما و اگر وابسته است و معلوم نیست بالاخره دولتی ها با این سکئتی که در پیش گرفته اند با یارانه بگیرها و نرخ بنزین چه خواهند کرد؟