برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : شنبه 12 بهمن 1392
کد 317

از آب و برق مجانی چه خبر؟

پاسخ به یک شبهه قدیمی و البته تکراری درباره سخنان امام خمینی(ره) در بهشت زهرا(س)؛

از آب و برق مجانی چه خبر؟

 

چرا سخنرانی امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۵۷ در بهشت زهرا، موقع پخش از تلویزیون سانسور شد، چرا قسمت هایی از سخنرانی ایشان که درباره مجانی شدن آب، برق و اتوبوس هست، پخش نمی‌شود؟ مگر امام خمینی(ره) در بهشت زهرا نفرمودند که آب، برق و اتوبوس را مجانی می‌کنیم، پس چرا تلویزیون این قسمت از سخنرانی بنیانگذار انقلاب را سانسور کرده و پخش نمی‌کند؟

 

مهدی خانعلی زاده

به دهه فجر که می‌رسیم حال و هوای ایران دگرگون می‌شود و همه به یاد تظاهرات و راهپیمایی‌های ۱۳۵۷ می‌افتند. به یاد رهایی از دستان استکبار جهانی، به دست آوردن استقلال و عزت، سرنگونی حکومت طاغوت و....

اما سوال دیگری در بین نسل سومی‌ها به وجود می‌آید و آن سوال اینکه: چرا سخنرانی امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۵۷ در بهشت زهرا، موقع پخش از تلویزیون سانسور شده است و قسمتهایی از سخنرانی ایشان که درباره مجانی شدن آب، برق و اتوبوس هست، پخش نمی‌شود؟ مگر امام خمینی(ره) در بهشت زهرا نفرمودند که آب، برق و اتوبوس را مجانی می‌کنیم، پس چرا تلویزیون این قسمت از سخنرانی بنیانگذار انقلاب را سانسور کرده و پخش نمی‌کند؟

بر آن شدیم که به این سوال از دو منظر پاسخ قانع کننده‌ای دهیم که در ذیل آمده است:

اپیزود اول:

۱. امام خمینی (ره) در بهشت زهرا هیچ صحبتی درباره مجانی شدن آب، برق و اتوبوس نفرمودند که تلویزیون بخواهد آن را سانسور کند و پخش نکند. برای اثبات این مدعا کافی است به روزنامه کیهان دو روز بعد از بازگشت امام که متن کامل بیانات ایشان را چاپ کرده مراجعه کنید (لازم به ذکر است که سردبیر آن وقت روزنامه کیهان یک عنصر هوادار حزب توده بوده و دلیلی نداشته تا بخواهد مصلحت اندیشانه سخنان امام را سانسور کند!)

۲. حضرت امام (ره) در اجتماع مدرسه فیضیه در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۵۷ بود که فرمودند: «علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را می‌خواهیم مرفه کنیم. شما به معنویات احتیاج دارید، معنویات ما را این ‌ها بردند. دلخوش نباشید که تنها مسکن می‌سازیم، آب و برق را برای طبقه مستمند مجانی می‌کنیم اتوبوس را برای طبقه مستمند مجانی می‌کنیم دلخوش به این مقدار نباشید معنویات شما را، روحیات شما را عظمت می‌دهیم»

در میان جوانان و مردمی که انقلاب را مشاهده نکرده‌اند توسط اشخاصی با نیت های سوء سخنان تحریف شده امام رواج می‌یابد و به آن‌ها می‌گویند که امام (ره) فرمودند: آب و برق را مجانی می‌کنیم ولی قسمت اصلی سخن ایشان را که تاکید روی طبقه مستمند جامعه است را حذف می‌کنند و به این طریق قصد عوام فریبی و مغلطه دارند و سعی دارند از طریق بحث روی این موضوع که مگر امام وعده آب و برق مجانی برای مردم! (منظورشان همه مردم است) را نداد مگر این کار عملی است؟ و عقلانی است؟ و یا اینکه ایشان برای به پیروزی رساندن انقلاب این وعده را دادند و.... به تخریب وجهه امام (ره) بپردازند.

اما غافل از این بودند که مردم واقعیت این قضیه را متوجه می‌شوند که سخنان امام درباره قشر مستضعف بوده و نه تمام مردم، که توجه به این نکته مغلطه غیر عملی بودن و غیر عقلانی بودن آن را برطرف می‌کند و همچنین آن‌ها غافل از این بودند که مردم به انقلاب رای دادند نه برای مجانی شدن آب و برق بلکه برای روی کار آمدن نظامی اسلامی، رهایی از ظلم و ستم، رسیدن به عزت و استقلال و...  بلکه به نظام مقدس جمهوری اسلامی رای دادند.

حال که با واقعیت سخن آشنا شدید باید در نظر داشته باشید که این کار هم شدنی است که برای جلوگیری از فشار بر طبقات محروم جامعه نیازهای اولیه آن‌ها مانند آب و برق را رایگان کنیم. همانطور که در حال حاضر تمام مردم از یارانه دولتی برای امکاناتی مانند آب و برق و... استفاده می‌کنند که قیمت تمام شده برای مردم بسیار کمتر از هزینه‌های تولید آن‌ها می‌باشد (قیمت این امکانات را با کشورهای دیگر مقایسه کنید متوجه می‌شوید که قیمت مصرفی آب، برق و... برای مردم ما بسیار کمتر از سایر کشورهاست) و همچنین در سال های قبل مصرف کنندگانی که در حد مشخص شده‌ای مصرف می‌کردند هزینه برای آن‌ها رایگان بود.

 ۳- امام در‌‌ همان ایام در سه سخنرانی در سه روز متوالی بر این نکته که سیاست مسئولان نظام بر رایگان کردن آب و برق برای محرومین و بی‌بضاعت هاست، تاکید می‌نمایند:

... من به دولت راجع به مجانى کردن آب، برق و بعضى چیزهاى دیگر فعلًا براى طبقات کم بضاعتى که در اثر تبعیضات خانمان برانداز رژیم شاهنشاهى دچار محرومیت شده‏اند و با برپایى حکومت اسلامى به امید خدا این محرومیت ها برطرف خواهد شد؛ سفارش اکید نمودم که عمل خواهد شد. (نهم اسفند ۱۳۵۷ برابر اول ربیع الثانى ۱۳۹۹، تهران، منزل آقاى محمود بروجردى.)

... ما علاوه بر اینکه زندگى مادى شما را مى‏خواهیم مرفه بشود، زندگى معنوى شما را هم مى‏خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند این ‌ها. دلخوش نباشید که مسکن فقط مى‏سازیم، آب و برق را مجانى مى‏کنیم براى طبقه مستمند، اتوبوس را مجانى مى‏کنیم براى طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت مى‏دهیم؛ شما را به مقام انسانیت مى‏رسانیم. (دهم اسفند ۱۳۵۷برابر دوم ربیع الثانى ۱۳۹۹، قم المقدسه، مدرسه علمیه فیضیه.)

هر چه زود‌تر باید مشکل مسکن براى بى‏خانمان ‌ها و فقراى ایران حل گردد و براى هر خانواده، مسکن مورد نیازشان تأمین شود، آب و برق براى فقرا و بى ‏بضاعت‌ها باید مجانى گردد... (یازدهم اسفند ۱۳۵۷ برابر سوم ربیع الثانى ۱۳۹۹، قم المقدسه، کتابخانه مدرسه فیضیه.)

۴-البته نکته‌ای هم هست که از همه این مسائل اساسی‌تر و مهم‌تر است و به نظرم باید توجه کنیم اگر موافقید بار دیگر این بخش از صحبت‌های امام (ره) در خصوص آب و برق را البته بدون حذف اول و آخرش بازخوانی کنیم:

 «ما علاوه بر این‌که زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشد، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویجات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند این‌ها. دلخوش به این مقدار نباشید که فقط مسکن می‌سازیم، آب و برق را برای طبقه مستمند مجانی می‌کنیم اتوبوس را برای طبقه مستمند مجانی می‌کنیم دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت می‌دیم. شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم. این‌ها شما را منحط کردند. این‌ قدر دنیا را پیش شما جلوه دادند که خیال کردید همه چیز این است. ما هم دنیا را می‌آباد می‌کنیم و هم آخرت را. یکی از اموری که باید بشد همین معناست که خواهد شد. این دارایی ‌ها از غنائم ملت است و مال ملت است و مستضعفین. من امر کرده‌ام که به مستضعفین بدهند و خواهند داد. و پس از این هم تغییراتی دیگر در امور خواهد حاصل شد. لکن قدری باید تحمل کنید. به این حرفهای باطل گوش نکنید. این‌ها حرف می‌زنند. ما عمل می‌کنیم. این‌ ها شما را می‌خواهند دلسرد کنند از اسلام. اسلام پشتیبان شماست.»

خیلی راحت از خواندن این جملات می‌شود فهمید که منظور اساسی حضرت امام (ره) نه ‌تنها مجانی کردن آب و برق نبوده بلکه پیش بینی مشکلات را نیز برای انقلاب می‌کرده: «من امر کرده‌ام که به مستضعفین بدهند و خواهند داد. و پس از این هم تغییراتی دیگر در امور خواهد حاصل شد. لکن قدری باید تحمل کنید.»

در بند‌های قبلی حضرت امام(ره) از مشکلات اخلاقی و اقتصادی حکومت شاه می‌گفتند و در این بند نتیجه می‌گیرند در دولتی که می‌خواهد به پشتیبانی این ملت انتخاب کند حرف اول و اصلی را اخلاق و معنویت می‌زند و نه آب و برق مجانی. این‌که نگاه ‌ها کمی باید بلند‌تر و عمیق‌ تر از این بشود که درخواستتان از انقلاب و آرمانتان برای این حرکت مجانی کردن آب و برق باشد. به نظر می‌رسد صغری و کبری بحث کاملا مشخص است و جای هیچ تردیدی نمی‌ماند که این مدل حرف‌ها وصله ناجوریست به صحبت‌های امام راحل.

به هر حال حضرت امام برای تحقق این امر تفکرات و راه حل‌هایی داشتند که حتما قابل اجرا بود ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تحمیل جنگ از طرف عراق بر ملت ما هزینه‌های بسیار زیادی را برای دفاع از کشور و پس از آن برای بازسازی خسارات وارد شده بر کشور، بر ما تحمیل کرد که پرداخت این هزینه ‌های هنگفت و پرداخت پول های قرض گرفته شده از کشورهای دیگر و همچنین رحلت ملکوتی ایشان فرصتی را برای تحقق یافتن این امر توسط ایشان باقی نگذاشت که بعد از رحلت ملکوتی ایشان این وظیفه بر عهده دولتمردان است که برای تحقق این امر کوشش کنند و هر چه زود‌تر این امر محقق شود تا قسمتی ازمشکلات مالی مستضعفان را حل کنند.

اپیزود دوم:

در مقابل، دوستان امام و انقلاب و حتی برخی مسئولان رسمی کشور هم گاهی ضمن تایید این مساله، به زعم خود سعی کرده‌اند با توجیهات مختلف از امام و انقلاب دفاع کنند! گویا اینها هم باور کرده‌اند که امام چنین وعده‌ای را به مردم داده است! مثلا آقای علیرضا محجوب نماینده مجلس گفته است. "حضرت امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کردند آب و برق برای مردم رایگان است، اما پس از آن کارشناسان اعلام کردند که اجرای این موضوع تنها برای افراد کف جامعه امکانپذیر است."

این اظهارات موافق و مخالف در حالی صورت می‌گیرد که مراجعه به اسناد انقلاب و آرشیو مطبوعات آن روز، نشان می‌دهد که شخص دیگری غیر از امام برای اولین بار این وعده را به مردم داده است! در حقیقت مطلب امروز من هم افشای این دروغ سی ساله و بیان یک واقعیت پنهان است.

کیهان ۸ اسفند ۱۳۵۷ / سخنگوی دولت :"برای کم در آمدها؛ آب و برق مجانی می‌شود!" سخنگوی دولت کسی نیست جز آقای عباس امیرانتظام! به عبارت دیگر لایحه‌ی آب و برق مجانی را اولین بار دولت موقت مهندس بازرگان تصویب کرد و وعده‌ی آنرا هم به مردم داد و امام خمینی چند روز بعد، این وعده‌ی دولت موقت را تصحیح و تکمیل کردند!

 

فراموش نکنیم که دولت مهندس بازرگان و اعضای کابینه و شخص آن مرحوم، خودشان را آدم‌هایی متخصص و روشنفکر می‌دانستند که توانایی حل مشکلات مردم را دارند. آنها گاهی به صراحت و گاهی هم با ایما و اشاره، روحانیون و رهبران انقلاب را به سنتی بودن و بی‌سواد بودن متهم می‌کردند!

به هرحال خوب یا بد، جدای از اینکه موافق این وعده باشیم یا مخالف آن و اصلا هر تفسیری که برای وعده آب و برق مجانی داشته باشیم، این دولت بازرگان بود که اولین بار این لایحه را تصویب کرد و خبر این وعده‌ی تاریخی را هم شخص آقای امیرانتظام یعنی سخنگوی دولت موقت و معاون نخست وزیر وقت در اختیار مطبوعات قرار داد!

پس اگر به زعم ضدانقلاب، وعده‌ی دروغی داده شده و یا وعده‌ای غیرکارشناسی به مردم داده شده، چرا کسی از بازرگان و دولت موقت اسم نمی‌برد؟! عدم اشاره ضدانقلاب و حتی دوستان انقلاب در سی سال گذشته به این حقیقت مهم و پنهان، جالب و عجیب است. اگر عبارت "آب و برق مجانی"  را در اینترنت جستجو کنید، صدها و شاید هزاران سایت و وبلاگ و کلیپ و فیلم اهانت آمیز علیه امام خمینی پیدا می‌کنید که همه آنها بدون کمترین اشاره‌ای به این مصوبه دولت بازرگان، فقط و فقط به امام خمینی اهانت می‌کنند! اما کسی نمی‌گوید که سخنان امام، در حقیقت اشاره به وعده دولت بازرگان بوده است!

به وجود آمدن این سوال در ذهن جوانانی که انقلاب را مشاهده و درک نکرده‌اند عادی است ولی طرح کنندگان این سوال قصدی جز فرافکنی و عوام فریبی نداشته‌اند و با انتشار اخبار تحریف شده تلاش می‌کنند به انقلاب شکوه‌مند اسلامی ضربه بزنند.