برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : پنجشنبه 30 آبان 1392
کد 221

نقد و بررسی مستند سمسارا در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

نقد و بررسی مستند سمسارا در روز چهارشنبه 92/08/29 در تالار لک دانشکده دندانپزشکی
خلاصه داستان : در طول نزدیک به پنج سال در بیست و پنج کشور مختلف از پنج قاره و بر روی فیلم هفتاد میلیمتری فیلمبرداری شده است. سمسارا مارا به دنیاهای رنگارنگ اماکن مقدس، نواحی فاجعه، مجتمع های صنعتی و شگفتی های طبیعی می برد.
خود را برای یک تجربه ی احساسی بی نظیر آماده کنید. سمسارا کارگردان Ron Fricke و تولید کننده Mark Magidson، که فیلم های برنده ی جایزه اش Baraka و Chronos برای ترکیب هنرمندانه ی تصویر و موسیقی تحسین شده اند، را بار دیگر در کنار هم قرار داد. سمسارا یک لغت سانسکریت به معنای “چرخ همیشه گردان زندگی” است و این زمانی که فیلمسازان در جریان فرّار زندگی های ما جستجو می کردند، نقطه ی حرکتشان بود.

بر اساس قانون کارما به معنای کردار،آدمی نتیجهء اعمال خود را در دوره های بازگشت مجدد خود در جهان می بیند. کسانی که کار نیک انجام داده اند،در مرحلهء بعد زندگی مرفه و خوشی دارند و آنان که کار بد میکنند،

در بازگشت با بینوایی و بد بختی دست به گریبان خواهند بود و چه بسا به شکل حیوان بازگشت کنند.به عقیدهء برخی تناسخیان ، بازگشت انسان ممکن است به یکی از چهار صورت زیر باشد که از جمادات تا انسان ها را شامل می شود و تصادفاَ به ترتیب الفبا منظم شده است:

1.    رسخ،یعنی حلول روح شخص متوفی در جمادات؛

2.    فسخ، یعنی حلول روح شخص متوفی در نباتات؛

3.    مسخ، یعنی حلول روح شخص متوفی درحیوانات؛

4.    نسخ، یعنی حلول روح شخص متوفی در انسان ها ( تناسخ).                                         

سمسارا به معنای تناسخ در بسیاری از ادیان و مذاهب جهان (یهودیت، مسیحیت و حتی نزد برخی فرقه های انحرافی جهان اسلام) با عناوین گوناگون وجود داشته و دارد، اما این عقیده در آیین هندو از اهمیت بیشتری برخوردار است.هندوان معتقدند آدمی همواره در گردونهء تناسخ و تولدهای مکرر در جهان پر از رنج و بلا گرفتار است.

تنها راه رهایی انسان از گردونهء تناسخ و تولدهای مکرر در جهان پر از رنج و بلا دست یافتن به موکشا یعنی (( رهایی )) و به تعبیر دیگر، پیوستن به نیروانا است. این کلمه که در لغت به خاموشی و آرامش و در اصطلاح به چیزی مانند (( فنا فی الله )) دلالت می کند، مورد توجه بوداییان قرار گوفته است..