با گذشت قریب به ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظامی مبتنی بر اندیشه اسلام ناب، و در شرایطی که از یک سو ملت مسلمان منطقه و مستضعفین عالم، تشنه پیام الهی و انسانی انقلاب اسلامی اند و از سوی دیگر برخی در پی انحراف نظام اسلامی از اندیشه متعالی اسلام ناب و تحریف اندیشه والای امام بزرگوار در کمین نشسته اند، ضرورت پرداختن به اندیشه امام به عنوان رکن رکین و زیربنای فکری انقلاب اسلامی دوچندان جلوه می کند؛ مسئله ای که بارها و به ویژه در سالیان اخیر به بسیار از سوی مقام معظم رهبری بدان گوشزد شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با گذشت قریب به ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظامی مبتنی بر اندیشه اسلام ناب، و در شرایطی که از یک سو ملت مسلمان منطقه و مستضعفین عالم، تشنه پیام الهی و انسانی انقلاب اسلامی اند و از سوی دیگر برخی در پی انحراف نظام اسلامی از اندیشه متعالی اسلام ناب و تحریف اندیشه والای امام بزرگوار در کمین نشسته اند، ضرورت پرداختن به اندیشه امام به عنوان رکن رکین و زیربنای فکری انقلاب اسلامی دوچندان جلوه می کند؛ مسئله ای که بارها و به ویژه در سالیان اخیر به بسیار از سوی مقام معظم رهبری بدان گوشزد شده است.
بی تردید امام خمینی(ره) را باید احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) در عصر حاضر قلمداد نمود و با این فرض، بایستی اندیشه آن بزرگوار را، در نسل سوم انقلاب که میراث دار نظام جمهوری اسلامی هستند، زنده نگاه داشت. آشنایی با چارچوب های این اندیشه، عمل به آموزه های حضرت امام و مطالبه آرمان های مدنظر آن بزرگوار ساز و کاری است که علاوه بر تقویت معنوی نسل جوان، توانمندی های فکری و اجرایی ایشان را نیز عینیت می بخشد.
از همان ابتدای نهضت تا به امروز، عده ای با تقریرات خود سعی در مصادره اندیشه و تفکرات آن امام بزرگوار و حتی شخصیت سیاسی و اجتماعی ایشان به نفع گروه و حزب خود داشته اند، کما این که عمیق ترین فتنه ها در سالیان اخیر در پس پرده عنوان امام، باعث خسارت های فراوانی گردید.
همچنین تاکید مکرر مقام معظم رهبری مدظله العالی به خصوص در روزگار اخیر بر ضرورت رجوع به خط امام، مکتب امام و اندیشه اسلام ناب امام می افزاید. از جمله ایشان در ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ سالگرد رحلت حضرت امام می فرمایند:
«امام مظهر عینی حرکت عظیمی است که ملت ایران آغاز کرد و تاریخ خود را متحول کرد. امام بنیانگذار یک مکتب فکری و سیاسی و اجتماعی است. ملت ایران این مکتب را این راه را این نقشه را پذیرفت و در آن مشغول حرکت شد. ادامه این راه بستگی دارد به این که این نقشه راه درست شناخته شود. بدون اینکه امام را درست بشناسیم به معنای شناخت اصول امام، این نقشه راه شناخته نخواهد شد. بدیهی است بحث ما بر مبانی فکری امام است. بحث بر سر تصمیم های مقطعی و مربوط به زمان یا مکان نیست. بحث بر سر آن شاکله اصلی تفکر امام بزرگوار ماست. این را می خواهیم درست بشناسیم.» (۱۴ خرداد ۱۳۹۴)
«اگر ملت ایران بخواهد به آن هدف ها برسد، بخواهد این راه را ادامه دهد، باید راه امام بزرگوار را درست بشناسد، اصول او را درست بشناسد، نگذارد شخصیت امام را تحریف کنند. که تحریف شخصیت امام تحریف راه امام و منحرف کردن مسیر صراط مستقیم ملت ایران است. اگر راه امام را گم کنیم، یا فراموش کنیم، یا خدایی نکرده عمدا به کنار بگذاریم، ملت ایران سیلی خواهد خورد. (۱۴ خرداد ۱۳۹۴)
از دیگر ضرورت های ترویج اندیشه امام راحل تاثیر ایمان سازی و تزریق روحیه انقلابی و امیدواری در بدنه حزب اللهی و مخصوصا نخبگان است. ادبیات انقلابی، الهی و عجین با ایمان به وعده های الهی گوهر کمیابی است که گمشده برهه کنونی جامعه اسلامی ماست. جامعه اسلامی و قشر انقلابی برای تداوم مسیر انقلاب اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند این روحیه و ادبیات است.
کتب تفسیر آفتاب
مجموعه کتب «تفسیر آفتاب» یک محتوای ترویجی می باشد. این کتب شامل خلاصه و گزیده ای از سخنرانی ها و پیام های مهم امام می باشد که با توجه به سیر تاریخی انقلاب اسلامی، تحلیل و تبیین گشته اند. سعی شده تا تمامی مباحث مهم صحیفه امام تلخیص و براساس روند تاریخی شرح داده شود. بنابراین مخاطب با یک بار مطالعه این کتب همه موضوعات مهم این برهه از تاریخ معاصر را در قالب سخنان و پیام های امام در بستر تاریخ مطالعه می کند. مبنای تفکیک جلدهای کتب تفسیر آفتاب، روند تاریخی و نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی است.
مجموعه کتب تفسیر آفتاب چندین مزیت دارد:
مزیت محتوایی
محتوای کتب ترکیبی از سخنرانی ها و پیام های مهم امام و مباحث مرتبط تاریخی است که باعث دقت نظر بیشتر خواننده و درک صحیح کلام امام و فهم دقیق او از شرایط تاریخی و ملاحظات خاص آن می شود. به طور مثال:امام خمینی(ره) پیام قطعنامه یا پیام قتل سلمان رشدی را در چه شرایط تاریخی و چارچوب تحلیلی، صادر کرده اند؟
در قضیه اصول ۶ گانه ای که شاه مطرح می کند از آن به انقلاب شاه و مردم تعبیر می-کند که براساس آن به زنان حق رای داده می شود امام درچه فضایی و با چه تحلیلی به مخالفت با آن می پردازند؟ حال آنکه خود ایشان بعد از انقلاب با حضور زنان در انتخابات مخالفتی ندارند.
چرا و با چه تحلیلی حضرت امام تا زمان حیات آیت الله بروجردی اقدام عملی بارزی برای شروع قیام نمی کنند اما بعد از فوت ایشان اقدام عملی ایشان پررنگ می شود؟
چرا در قضیه اصلاحات ارضی امام برخلاف غالب روحانیون که اعتراض می کنند، مخالفت جدی انجام نمی دهند؟
مزیت قالبی
اختصار و گزیده گویی مهمترین مزیت قالب این کتاب است که علیرغم طرح مباحث مهم و پراکنده، اختصار آن رعایت شده که این موجب می شود تا خواننده با رغبت و تمایل بیشتری به مطالعه کتاب بپردازد. (طرح جلد، قطع کوچک، خاطرات ذکر شده در انتهای هرفصل و تصاویری که به تناسب مباحث آورده شده نیز از جمله مزیت های قالب کتب تفسیر آفتاب هستند).
۸ جلد کتب تفسیر آفتاب به دوره قبل از پیروزی انقلاب مربوط است و به موضوعات زیر می پردازد:
جلد ۱: دوران رضاشاه، نهضت ملی شدن نفت، کودتای ۲۸ مرداد
جلد ۲: آغاز مبارزات امام، اصلاحات ارضی، انقلاب سفید شاه
جلد ۳: لزوم مبارزه با حکومت طاغوت، قیام ۱۵ خرداد
جلد ۴: کاپیتولاسیون، دوران تبعید امام، طرح نظریه ولایت فقیه در نجف
جلد ۵: جشن های تاج گذاری، جنگ اعراب و اسرائیل، سپاه دین
جلد ۶: تز اسلام منهای روحانیت، درگذشت فرزند امام، نوید پیروزی
جلد ۷: برگزاری چهلم های پی در پی، حادثه سینما رکس، دولت آشتی ملی، قیام ۱۷ شهریور
جلد ۸: مهاجرت امام به پاریس، حادثه ۱۳ آبان، فرار شاه، دولت بختیار، دهه فجر
اهداف
۱/ آشنایی با مراحل زندگی حضرت امام خمینی (ره) تا پیروزی انقلاب اسلامی
۲/ شناخت روند و سیر شکل گیری و تداوم مبارزه حضرت امام (ره) و مردم با رژیم پهلوی
۳/ نگاهی دقیق به نحوه رهبری و مدیریت مبارزات علیه رژیم پهلوی توسط امام راحل
۴/ شناخت ابعاد و ویژگی های انقلاب اسلامی از خلال خوانش پیام ها و سخنرانی های مهم و تاریخی حضرت امام (ره)
نحوه اجرا
مجموعه کتب تفسیر آفتاب که شامل ۸ جلد است با رایزنی و هماهنگی های صورت گرفته توسط بنیاد تبیین اندیشه های امام خمینی (ره) در دانشگاه ها چاپ و آماده توزیع گردیده است.
جهت برگزاری دوره مطالعاتی بایستی مراحل زیر انجام بگیرد.
۱/ تبلیغات دوره در فضای مجازی
۲/ ثبت نام از افراد متقاضی شرکت در دوره مطالعاتی توسط دفاتر محترم
۳/ ارسال لیست ثبت نام افراد که شامل اطلاعاتی از قبیل: نام و نام خانوادگی، رشته تحصیلی، سال ورود به دانشگاه، نام دانشگاه و شماره همراه است به همراه آدرس پستی و کد پستی دقیق افراد شرکت کننده به ستاد مرکزی
۴/ ارسال کتاب ها به شرکت کنندگان توسط ستاد مرکزی
۵/ مطالعه کتاب های تفسیر آفتاب
۶/ مراجعه شرکت کنندگان به سایت http://khatteemam.com/ و رفتن به سربرگ دوره مطالعاتی و ثبت مشخصات و شرکت در آزمون ها
۷/ کسب حدنصاب نمره قبولی در آزمون ها و دریافت گواهی نامه دوره مطالعاتی و ورود به قرعه کشی ۲۰ جایزه ۵۰۰ هزار تومانی
آزمون و دریافت گواهی نامه:
به منظور سهولت در اجرای دوره های مطالعاتی شیوه آزمون دهی به صورت مجازی و از طریق سایت http://khatteemam.com/ امکان پذیر گردیده است.
در این شیوه شرکت کنندگان پس از ورود به سایت در بخش دوره های مطالعاتی وارد شده و با ثبت مشخصات خود در سایت و انتخاب آزمون هر جلد به ۱۰ سوال پاسخ میدهند و پس از پایان ۸ آزمون (هر جلد یک آزمون اختصاصی دارد.) بر اساس میانگین نمرات ۸ آزمون در صورت دریافت نمره بالاتر از ۱۲ قبول شده و می توانند گواهی نامه دوره مطالعاتی "تفسیر آفتاب" را دریافت کرده و وارد قرعه کشی جوایز شوند.