جلسه شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استان آذربایجان شرقی و سومین جلسه شورای استانی هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها با حضور اعضا در دانشگاه تبریز برگزار شد.
جلسه شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استان و سومین جلسه شورای استانی هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه های استان با حضور مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان، مسئولان شورای استانی هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها در تالار علامه جعفری دانشگاه تبریز با محوریت بررسی برنامه های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها در فضای مجازی و بررسی برنامه های برگزار شد.
حجت الاسلام دکتر یوسف خیری، دبیر استانی شورای استانی هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها گفت: به علت شیوع بیماری کرونا و عدم امکان برگزاری حضوری برنامه های فرهنگی و قرآنی دانشگاه ها می بایست برنامه ها به صورت مجازی برگزار گردند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با درخواست حمایت بیشتر از فعالیت های قرآنی در دانشگا ها از سوی معاونان فرهنگی دانشگاه ها، اظهار داشت: لازم است برنامه های فرهنگی و قرآنی در دانشگاه ها همپای آموزش مجازی دانشجویان مورد توجه باشد و گسستی در اجرای برنامه های فرهنگی و قرآنی دانشگاه ها روی ندهد.
حجت الاسلام دکتر یوسف خیری با درخواست از دانشگاه ها برای ارائه عملکرد خود در موضوع فعالیت های قرآن و عترت به شورای استانی هماهنگی، ابراز داشت: دانشگاه های استان بایستی برنامه های خود برای بهره گیری از فیوضات این ماه معنوی و رشد را به صورت مکتوب به شورای هماهنگی اعلام نمایند.
در ادامه این جلسه، حجت الاسلام دکتر علی خدیوی، رئیس شورای استانی هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها با اشاره به اینکه ماه رمضان، ماه شروع سال معنوی است، گفت: کسانی که برای خود برنامه ریزی معنوی انجام می دهند، ماه رمضان شروع سال معنوی برای آنهاست.
وی با بیان اینکه اقدامات بزرگی در خصوص مقابله با شیوع کرونا در کشور انجام می گیرد که سیستم علوم پزشکی پرچم دار این فعالیت ها است، ادامه داد: فعالیت های شبانه روزی و همراه با ایثار در حوزه بهداشت و درمان، فعالیت های جهادی با مشارکت دانشجویان و خیرین و حوزه رسانه از مهمترین حوزه های این فعالیت ها در مقابله با کرونا هستند.
حجت الاسلام دکتر علی خدیوی در خصوص فعالیت مجازی در بخش فرهنگی و قرآنی گفت : شورای فرهنگی دانشگاه ها باید از این فعالیت ها حمایت لازم را انجام دهند و بودجه لازم برای فعالیت های مذکور تدارک دیده شود. وی همچنین خواستار دقت عمل بیشتر در تهیه و تولید محتوای برنامه های قرآنی و فرهنگی شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این جلسه، عملکرد این دانشگاه در مقابله با کرونا در همه ابعاد درمانی، بهداشتی و آموزشی را قابل تحسین دانست و اظهار داشت: زمانی که زنگ خطر شیوع کرونا در کشور به صدا در آمد اقدامات لازم در کوتاه ترین زمان و به شکل موثری در حوزه دانشجویی و نیز بهداشت و درمان انجام گرفت.
دکتر مهدی نظری با اشاره به تبعات و تاثیرات ناگوار کرونا ویروس بر حیات فردی و اجتماعی انسان ها، این ویروس منحوس را به عنوان تلنگری بر بازگشت بشریت به ذات خود معرفی کرد و ادامه داد: انسان بالذات خداجو است و معنویت و رسیدن به کمال در سرشت انسان قرار دارد و با چنین تلنگری، دل های غبارگرفته و ضمیرهای غافل از یاد مبداء و مقصد بیدار می شوند و به اصل خویش رجوع می کنند.
وی با بیان اینکه در روزهای مقابله با کرونا، صحنه هایی زبیا از ایثار، مهربانی و هم نوع دوستی توسط ملت ایران به تصویر کشیده شد، افزود: ملت ایران در این امتحان سربلند بوده است و آحاد ملت نشان دادند که روحیه ایثار و از خودگذشتگی در میان ایرانیان همچون سال های جنگ تحمیلی زنده است و از تقدیم جان و مال خود در راه رضای خدا و آسایش هم نوع ابایی ندارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در حوزه دانشجویی با توجه به مشکلات پیش آمده، کلاس ها و خوابگاه ها تعطیل شده است، اظهار داشت: تعطیلی کلاس های درس نیز مانعی برای حضور دانشجویان داوطلب در عرصه فعالیت های مقابله با کرونا نبود و حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه در قالب ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا و همتایاران سلامت دانشگاه در عرصه مبارزه با کرونا فعالیت می نمایند.
دکتر نظری، حوزه فعالیت های دانشجویان در مقابله با کرونا را متنوع و گستره معرفی کرد و ادامه داد: آموزش پیشگیری از کرونا برای گروه های پرخطر از جمله رانندگان تاکسی، نانوایان و کارکنان پمپ بنزین های سطح شهر از جمله اقدامات دانشجویان در این حوزه است.
وی با اشاره به تولید اقلام حفاظت فردی از قبیل ماسک، گان و ملافه توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس نیاز جامعه و کادر درمانی، گفت: دانشجویان دانشگاه در زمینه تولید محتوا برای اقشار مختلف در قالب های پوستر و اینفوگرافی و نشر آن در فضای مجازی بسیار درخشان عمل کرده اند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه با اشاره به حضور دانشجویان در سامانه ۴۰۳۰ و شرکت در غربالگری معاونت بهداشت، ادامه داد: دانشجویان داوطلب واجد تخصص نیز سامان دهی شده اند که در صورت نیاز و اعلام معاونت درمان به صورت جهادی فعالیت خود در این حوزه را نیز آغاز کنند.
دکتر نظری به میزان گسترده فعالیت های فرهنگی و قرآنی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اشاره کرد و افزود: تنوع و تکثر کانون های دانشجویی و همچنین میزان انتشار نشریات دانشجویی گوشه ای از فعالیت های صورت گرفته در عرصه فرهنگی است.
وی، کسب رتبه های نخست این دانشگاه در عرصه های فرهنگی و دانشگاهی در سطح استانی ، وزارتی و کشوری را نشانگر سطح کیفی فعالیت های فرهنگی و قرآنی دانست و اظهار داشت: در حوزه قرآنی سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفق به کسب مقام دوم کشوری شد و این نشان از توانمندی دانشجویان و کارکنان این دانشگاه دارد.