برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : شنبه 6 مهر 1398
کد 1253

در جلسه شورای اقامه نماز مطرح شد ؛

نمازخانه خوابگاه های گلستان و بوستان به شکل مناسبی بهسازی و تجهیز گردید

سومین جلسه شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور دکتر یوسف خیری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه و سایر اعضاء برگزار شد.

سومین جلسه شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور دبیر و اعضای این شورا در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد. 

جلسه با تلاوتی آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و در ادامه حجت الاسلام دکتر یوسف خیری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن تسلیت ایام سوگواری، به ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد پرداخت.

 

حجت الاسلام دکتر یوسف خیری با تقدیر و تشکر از ریاست و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به سبب بهسازی و تجهیز نمازخانه خوابگاه گلستان و بوستان، گفت: در زمان بهسازی و آماده سازی خوابگاه گلستان و بوستان برای چهاردهمین المپیاد ورزش‌های قهرمانی دانشجویان دختر دانشگاه های علوم پزشکی، نمازخانه این خوابگاه ها هم به شکل مناسبی بهسازی و تجهیز گردید.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به افتتاح و بهره برداری از نمازخانه در شهرستان های بستان آباد، اسکو و عجب شیر ادامه داد: نمازخانه سه مرکز بهداشت در بستان آباد، بیمارستان اسکو و بیمارستان و شبکه بهداشت عجب شیر به افتتاح رسید و نماز جماعت در آنها اقامه می شود. 

دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز در هفتاد مرکز دانشگاه علوم پزشکی در تبریز و شهرستان ها اقامه نماز جماعت به صورت منظم است، افزود: پانزده نفر از امامان جماعت دانشگاه برای دوره های بازآموزی به مشهد مقدس اعزام می شوند. 

حجت الاسلام دکتر یوسف خیری از برگزاری طرح سلامت معنوی در دانشگاه خبر داد و گفت: در این طرح آموزش احکام شرعی بیماران به پرستاران، بهیاران و کمک بهیاران مورد توجه قرار دارد. 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه سخنانش با درخواست از مسئولان دانشگاه برای بازدید از نمازخانه ها در هنگام بازدید از مراکز علوم پزشکی، ادامه داد: اطلاع از وضعیت نمازخانه های دانشگاه علوم پزشکی و حضور منظم امامان جماعت، ما را در پیشبرد اهداف ستاد اقامه نماز دانشگاه یاری خواهد کرد. 

وی با انتقاد از وضعیت نمازخانه مرکز مطالعات و آموزش پزشکی دانشگاه (EDC)، افزود: فضای فیزیکی این نمازخانه به سبب برگزاری همایش های مختلف و حضور میمانان در این مرکز در شان نمازگزاران نیست و شایسته است مکان مناسبی که ظرفیت تعداد زیادی نمازگزار را دارد برای نمازخانه این مرکز تدارک دیده شود. 

حجت الاسلام دکتر یوسف خیری در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت اقامه نماز در مسجد دانشگاه اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد مسجد دانشگاه چندان برای نمازگزارن جا نیفتاده است و جا دارد برای هدایت نمازگزاران دانشکده های پزشکی و داروسازی به مسجد دانشگاه اقدامات موثری انجام گیرد.

دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بخش پایانی سخنانش از دکتر مهدی نظری، معاونت فرهنگی و دانشجویی خواست که نمازگزاران این معاونت به مسجد دانشگاه هدایت شوند تا ضمن اقامه نماز جماعت در مسجد دانشگاه، به شناساندن این مسجد به دانشجویان و دانشگاهیان یاری رسانند. 

امام جماعت در محیط دانشگاه باید از بسیاری از مستحبات نماز پرهیز کند

از دیگر سخنرانان این جلسه، حجت الاسلام دکتر حسین نوبری، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. وی در سخنانش به عوامل تاثیرگذار بر حضور پرشور دانشجویان و کارکنان دانشگاه پرداخت. 

این عضو شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اقامه نماز جماعت به صورت طولانی و با مقدمه و موخره زیاد را عامل کاهش رونق نمازگزاران دانشگاهی دانست و گفت: در نماز جماعت دانشگاهی، امام جماعت باید از بسیاری از مستحبات نماز پرهیز کند و چنانچه واجبات نماز را به جای آورد کافی است. 

وی با اشاره به اینکه دیده می شود مکان های نه چندان مناسب برای نمازخانه در نظر گرفته می شود، ادامه داد: نمازخانه های دانشگاهی باید از مکان های مناسب دانشگاه باشد و تمیزی و نظافت نمازخانه ها و شست و شوی فرش و موکت ها حائز اهمیت است. 

حجت الاسلام دکتر حسین نوبری با بیان اینکه لازم است برای نمازگزاران، تشویق هایی چون اهدای کتاب در نظر گرفته شود، افزود: تجهیز کتابخانه به مواردی چون کتب مذهبی و... در ایجاد انگیزه برای حضور دانشجویان و کارکنان در نماز جماعت موثر است. 

این عضو شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بخش پایانی سخنانش از امامان جماعت دانشگاه خواست که پیش از اقامه نماز و پس از آن، زمانی را برای حضور در نمازخانه و ارتباط و گفت و گو با نمازگزاران اختصاص دهند. 

دکتر مهدی نظری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، نیز از سخنرانان سومین جلسه شورای اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. وی در ابتدای سخنانش به ذکر خاطره ای از یک روحانی جوان در زمان مدیریت فرهنگی خود پرداخت و گفت: این روحانی جوان بنا به گفته خودش، نماز جماعت را به صورت دیجیتالی می خواند و با کوتاه کردن زمان نماز و همراهی با دانشجویان توانست در مدت کوتاهی دانشجویان زیادی را جذب نماز جماعت کند.

این عضو شورای اقامه نماز دانشگاه با اشاره به اینکه این روحانی در زمان اعزام کاروان ورزشی دانشجویان به المپیاد همراه دانشجویان بود، ادامه داد: این روحانی کاملا در کنار دانشجویان قرار گرفته بود و در هیجان و شادی در کنار آنها بود و این چنین سبب جذب پرشور دانشجویان به مقولات مذهبی شده بود. 

دکتر مهدی نظری با بیان اینکه لازم است امامان جماعت دانشگاه، آشنایی زیادی با روحیات دانشجویان داشته باشند و شرایط دانشگاهی را مورد نظر قرار دهند، افزود: ایجاد حالت چرخشی برای استفاده از امامان جماعت در بخش های مختلف، برای ایجاد تنوع و علاقه مندی نمازگزاران موثر است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در بخش پایانی سخنانش از آمادگی این معاونت برای هرگونه همکاری با شورای اقامه نماز دانشگاه خبر داد. 

سخنران دیگر این جلسه دکتر علی اکبر طاهر اقدم، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. وی با اشاره به اینکه در سال های پس از انقلاب گام های بزرگ در اقامه نماز برداشته شده است، گفت: اقامه نماز در حقیقت اقامه عدل و همه خوبی هایی است که دین به آنها ما را فرا خوانده است. 

این عضو شورای اقامه نماز دانشگاه با بیان اینکه درب دفتر بنده همواره به روی مراجعه کنندگان باز است، ادامه داد: به هنگام اذان به همراه مراجعه کنندگان به دفتر به نماز جماعت می روم. 

دکتر علی اکبر طاهر اقدم با ذکر خاطره ای از حضور در نماز جماعت آیت الله مرعشی نجفی و تسریع ایشان در اقامه نماز جماعت، گفت: اقامه نماز جماعت در زمان کوتاه در محیط دانشگاهی در جذب دانشجویان موثر است. 

وی با اشاره به تاثیر نماز بر  قول و فعل افراد، ادامه داد: تاثیر نماز بر ما، به عنوان کارگزاران نظام، بایستی در عملکرد و فعالیت های اداری ما نمود داشته باشد.