برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : پنجشنبه 28 شهريور 1398
کد 1251

همایش آموزشی توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره های هنگام ازدواج در تبریز برگزار گردید.

باید برای کاهش طلاق عاطفی در خانواده‌ها تلاش کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در همایش آموزشی - توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره‌های هنگام ازدواج که بیست و هفتم شهریور ماه 1398با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مشارکت ادارات استان و با حضور میهمانان وزارت بهداشت و درمان در تبریز  برگزار می شد گفت: باید در راستای کاهش طلاق‌ عاطفی در خانواده‌ها تلاش کرده و در این رابطه آموزش‌های عمومی مانند مهارت‌های عاطفی و جنسی پیش از ازدواج به افراد جامعه ارائه شود.
 
 حجت الاسلام سیدمحمدمهدی صالحی در این همایش، با تاکید بر جایگاه رفیع خانواده، اظهار کرد: سرمایههای با ارزشی در حوزه خانواده و فرهنگ کشور ما وجود دارد که متاسفانه تاکنون از آن‌ها استفاده نشده است، امروزه در حوزه فرهنگ با مسائل نوینی مواجه هستیم که افزونی و پیچیدگی ارتباطات اجتماعی یکی از این مباحث بوده که با پیشرفت تکنولوژی ایجاد شده و نمی‌توان از تاثیرات و اهمیت آن غافل شد.
 
وی با تاکید بر برنامه ریزی در راستای توسعه مهارت‌های اجتماعی و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: براساس تحقیق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، کشورهای غربی در چند دهه‌ی اخیر به آموزش عمومی مردم توجه بسیاری کرده‌اند و در این راستا حدود 85 درصد دانشگاه‌های برتر دنیا 36 واحد درسی در خصوص آموزش عمومی به دانشجوهای خود ارائه می‌دهند اما ایران در این خصوص بسیار عقب مانده است.
 
وی با اشاره به نقش پررنگ رسانه‌ها در آموزش خانواده‌ها، بیان کرد: طبق تحقیقاتی که در خارج کشورانجام گرفته، حدود 70 درصد افرادی که فاقد سواد رسانه‌ای و وابسته‌ی فضای مجازی‌اند، مبتلا به افسردگی هستند و این آسیب‌های اجتماعی تاثیر مهمی در آمار طلاق دارد.
 
وی افزود: اگر مهارت‌های جنسی در این مشاوره‌های شش ساعته ارائه نشود، آسیب‌های اجتماعی بسیاری را منجر می‌شود، از‌این‌رو باید در این مشاوره‌ها با تمام اهتمام در رویکرد ذهن مخاطبان تغییر ایجاد کرده و نباید صرفا مباحث روانشناسی و اخلاقی به افراد شرکت کننده ارائه شود بلکه باید مطالبی را فرا بگیرند تا شیفته‌ی آموزش شوند.
دکتر برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در همایش آموزشی - توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره‌های هنگام ازدواج که بیست و هفتم شهریور ماه  1398 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد تاکید کرد: ازدواج‌ در‌ کشور باید 10 درصد افزایش یابد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص وضعیت فرزندآوری در کشور، گفت: در بین سال‌های 60 تا 70 به طور متوسط دو میلیون نوزاد به دنیا آمده که این تعداد در سال 94، به یک میلیون و 600 هزار نوزاد رسیده است، برای جبران این کمبود باید ازدواج‌های کشور 10 درصد افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، سید حامد برکاتی در همایش آموزشی توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره های هنگام ازدواج با اشاره به دغدغه‌ی حوزه سلامت در خصوص جمعیت، با اشاره به اینکه جمعیت کشور به شدت رو به پیری است، افزود: با توجه به آمارها، متوسط رشد جمعیت سالانه کشور از حدود 2.46 درصد در سال 65 به 1.24 درصد در سال 95 کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که شاخص باروری TFI که بیانگر حفظ ترکیب جمعیت است در کشور ما کمتر از 1.9 درصد است، اظهار کرد: این میزان می‌نمایاند که برای حفظ ترکیب جمعیت کشور، باید بطور متوسط هر زن در سن باروری حداقل دو فرزند به دنیا بیاورد.

وی افزود: جمعیت کودکان کشور نیز کاهش یافته اما جمعیت سالمند در طی سال‌های اخیر رشد 20 درصدی داشته و 9.2 درصد از جمعیت کشور بالای 65 سال هستند.

برکاتی با اشاره به وضعیت مطلوب کشور در خصوص جمعیت سنین کار، اظهار کرد: 69.5 درصد کل جمعیت کشور در سن اشتغال هستند که یک موهبت برای کشور محسوب می‌شود اما برای این قشر باید شغلی ایجاد کرد تا ظرفیت‌هایشان مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به بررسی‌های انجام شده توسط سازمان WHO  در حوزه جمعیت، بیان کرد: ژاپن تنها کشوری است که در سال 2015 دارای جمعیت سالمند بالای 30 درصد بوده و بر اساس این بررسی‌ها، جمعیت سالمند ایران نیز کمتر از 10 درصد کل جمعیت است اما طبق پیش بینی‌های انجام شده توسط این سازمان، در سال 2050، 30 درصد جمعیت ایران سالمند می‌شوند.

وی درخصوص روند ازدواج در کشور، اظهار کرد: آمار ازدواج‌ها در سال‌های 86 تا 97 روند کاهش داشته این درحالیست که طلاق با افزایش روبه رو بوده است، سن ازدواج در پسران حدود 28 سال و در دختران 24 سال است.


معاون قضایی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی در همایش مشاوره‌های هنگام ازدواج گفت‌: بررسی اغلب پرونده‌های مسائل خانوادگی‌ در استان نشان می‌دهد که بخش عمده‌ی درخواست‌های طلاق ناشی از عدم آشنایی نسبت به مسائل پیش از ازدواج است.
 
 بابک محبوب علیلو در همایش آموزشی توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره های هنگام ازدواج که به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار میشد، با اشاره به نقش اساسی نهاد خانواده و مدرسه در شکل گیری شخصیت انسان، اظهار کرد: توسعه جامعه در ابعاد مختلف بدون وجود دو نهاد "خانواده و مدرسه" ناممکن بوده و باید در این رابطه سرمایه گذاری اساسی انجام گیرد .
 
وی با بیان این‌که بررسی اغلب پرونده‌های مسائل خانوادگی‌ دستگاه قضا نشان می‌دهد که بخش عمده‌ی درخواست‌های طلاق ناشی از عدم آشنایی نسبت به مسائل پیش از ازدواج است، افزود: یکی از برنامه‌های اساسی دادگستری استان در راستای تحکیم بنیان خانواده نیز توجه ویژه به آگاهی سازی و آشنایی خانواده‌ها در رابطه با حقوق، وظایف و مسائل عاطفی خود است .
 
وی با اشاره به برنامه دادگستری کل در رابطه با آموزش‌های هنگام ازدواج، بیان کرد: پیش از مطرح و اجرایی شدن طرح آموزش‌های هنگام ازدواج، در شهرستان‌های مرند و اسکو طرح آموزش هنگام ازدواج توسط دادگستری کل استان ارائه شد با وجود کاستی‌ها فرایند مناسبی داشت .
 
محبوب علیلو با اشاره به مشارکت دادگستری استان در طرح آموزش هنگام ازدواج، افزود: دادگستری کل استان در کنار توجه به مسائل قضایی در همه‌ی ابعاد در خدمت دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردم نهاد است و از هرگونه حمایت و پشتیبانی از این طرح و هر طرح مشابه دیگر دریغ نمی‌کند.