مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شادابی و نشاط از شاخصه های سلامت معنوی جامعه بوده و افراد متدین با وجود بیماری، دارای نشاط هستند.
پنجمین دوره طرح سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور پرستاران ،بهیاران و کمک بهیاران جهت آشنایی با احکام معنوی بیماران در سالن شهید شایانمهر مورخ ۹۸.۴.۲۴ برگزار گردید.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شادابی و نشاط از شاخصه های سلامت معنوی جامعه بوده و افراد متدین با وجود بیماری، دارای نشاط هستند.
به گزارش تیم رسانه ای دفتر نهاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، حجت الاسلام دکتر یوسف خیری در پنجمین دوره طرح سلامت معنوی بیماران که برای کادر درمان برگزار شد، اظهار کرد: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت معنوی در کنار سلامت جسمی دارای اهمیت بوده و در صورت تحقق آن، پیامد هایی در جامعه خواهد داشت.
وی افزود: یکی از شاخصه های سلامت معنوی یک جامعه، امیدوار بودن است؛ این شاخصه به خصوص در جامعه امروزی که ناامیدی بر فضای آن حاکم است، اهمیت بسیاری دارد.
حجت الاسلام خیری رضایت مندی،اطمینان قلبی و آرامش را از شاخصه های دیگر سلامت معنوی جامعه نام برد و گفت: ممکن است افرادی دارای درآمد کلانی باشند اما از وضعیت خود ناراضی باشند؛ همچنین افرادی هم هستند که با وجود بی بضاعت بودن از آرامش درونی خاصی برخوردار هستند.
دکتر علی اکبر طاهر اقدم نیز در پنجمین دوره طرح سلامت معنوی که برای کادر درمان برگزار شد، اظهار کرد: جامعه ما آسیب های اجتماعی داشته که مقام معظم رهبری همواره در هنگام دیدار با مسئولان نظام بر آن ها تاکید فراوان دارند.
وی افزود: بررسی های انجام شده نشان می دهد نماز و سایر مسائل معنوی سبب کاهش این آسیب های اجتماعی می شوند.
طاهر اقدم با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت فردی، گفت: بر اساس این تعریف، فرد سالم تنها به فردی که از نظر جسمی سالم باشد اطلاق نمی شود، بلکه این فرد باید از نظر روحی و روانی، اجتماعی و معنوی نیز سالم باشد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص اهمیت ادای فرایض توسط بیماران بستری شده، اظهار کرد: در کنار مستحبات دین، انجام فرایضی چون نماز و روزه واجب بوده و نمی توان به ادای نماز بی توجه بود.
وی افزود: عدم تامین تسهیلات لازم برای ادای نماز افراد متدین بستری شده در بیمارستان ها، تاثیر بدی در سلامتی و میزان بهبودی آنان خواهد داشت.
طاهراقدم در پایان خاطر نشان کرد: در کشور های دیگر نیز توجه به مسائل عبادی وجود داشته و هر فرد با وجود اعتقاد به مذهب های مختلف به دعا و انجام مراسم مذهبی اعتقاد قلبی دارد.