نشست سالانه روسای مراکز یازدهگانه توسعه پژوهش بینرشتهای معارف اسلامی و علوم سلامت در سالن شورای معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشست سالانه روسای مراکز یازدهگانه توسعه پژوهش بینرشتهای معارف اسلامی و علوم سلامت با همکاری مدیریت تأمین محتوای دروس معارف اسلامی در سالن شورای معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد رهبری برگزار شد.
در این نشست یکروزه که با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، روسای مناطق یادشده و اعضای شورای پژوهشی معاونت آموزشی و پژوهشی برگزار شد، در ابتدا حجتالاسلام والمسلمین قریشی معاون آموزشی و پژوهشی نهاد ضمن تشریح الزامات و مقتضیات مطالعات و پژوهشهای بینرشتهای معارف اسلامی و علوم سلامت، توجه به راهبردهای جدید معاونت را مورد اشاره قرارداد.
وی افزود: در ماههای گذشته دغدغهای را در استانها مطرح کردیم که عبارت بود از: ۱- تولید و تدوین متون به صورت موسمی و فصلی در گرایشهای پنجگانه دروس معارف اسلامی ۲- نهادینه سازی رویکرد قرآنی و عترت محوری در تولید متون معارف اسلامی ۳- ایجاد و تولید پیوستهای بومی متناسب با نیاز دانشگاه و مناطق مختلف با فعالسازی گروه علمی استانها ۴- تغییر و بهسازی دروس معارف اسلامی بر اساس نیازها ۵- ارائه بستههای آموزشی در حوزه مجازی و آموزش هوشمند به جای کتاب محوری صرف
وی ادامه داد: نهاد لازمه این کار و دستیابی به این راهبردها، رصد و پژوهشهای مناطق و مراکز پژوهش است و باید پژوهشهای بینرشتهای مراکز با این راهبردها همخوانی داشته باشد.
وی همچنین اقدامات پژوهشی مراکز را طبق اولویتهای جدید اینگونه تشریح نمود: ۱- تعیین اولویتهای درسی بر اساس رصد و افکار سنجی در راستای بهروز رسانی دروس معارف اسلامی ۲- ارائه مدل، روش و آموزشهای نوین ۳- پزوهشهای میان رشتهای معارف اسلامی و علوم سلامت
در ادامه دکتر آخوندزاده قائممقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ضمن تشریح آسیبها و موانع به ارائه راهکار جهت رفع موانع مذکور پرداخت.
وی ضمن اعلام حمایت همهجانبه از این مراکز، تقویت فصلنامه پژوهشی معاونت را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد که مراکز ضمن استفاده از توان و ظرفیت دانشجویی، با انجام پژوهشها و جدیت بیشتر، بهزودی بتوانند شرایط لازم جهت اخذ موافقت اصولی از شورای گسترش را احراز نمایند.
وی همچنین جهت تسهیل در امور مراکز و رفع موانع یاد شده، خواستار برگزاری جلسه مشترک معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد و معاونان پژوهشی مراکز یازدهگانه در اردیبهشت سال آینده شد.
در ادامه جلسه حجتالاسلام دکتر شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها بهضرورت توسعه مراکز پژوهش بینرشتهای بر مبنای اجرای مصوبات سند اسلامی شدن دانشگاهها و مأموریت مدیریت پژوهشی سند به کل آموزش عالی پرداخت.
وی در ادامه پیشنهاد داد که کمیتهای از طرف معاونت و با استفاده از توان مراکز یازدهگانه جهت تعیین نظام موضوعات و اولویتهای پژوهشی شکل گیرد که دو خاستگاه داشته باشد، یک خاستگاه سیاستهای معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد و امور اساتید و گروهها است و خاستگاه دیگر، نیازهای بومی دانشگاههاست و این نظام راهبری موضوعی مهم است و انتظار میرود معاونت آموزشی و پژوهشی اقدام به تهیه پیشنویس سند پزوهشهای میان رشتهای جهت طرح در شورای اسلامی شدن دانشگاهها با هدف تسهیل امر پژوهش در مراکز نماید.